Escut heràldic de Picamoixons

Governació oficialitza l’escut heràldic de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, signa la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció d’aquest escut

 

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha oficialitzat l’escut heràldic de l’Entitat Municipal Descentralizada de Picamoixons (Alt camp). El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, va signar la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció d’aquest escut el passat 3 de setembre i és previst que properament surti publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta resolució s’ha pres després dels informes favorables de l’IEC, del Servei de Relacions amb les Entitats Locals i de l’assessor i expert en heràldica del Departament, Armand de Fluvià.

Esut heràldic de Picamoixons

L’EMD de Picamoixons ha assumit l’escut municipal, que consisteix en un fons d’argent (blanc) amb un pi de sinople (verd clar), senyal més antic emprat a la localitat, i dos rocs de sable (negre), en referència a la paraula “molló” relacionada amb l’extracció de pedra que ha existit al territori.

L’escut i la bandera són, en la cultura catalana i des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de tota comunitat. La  finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació, tant d’una perspectiva històrica com de futur. També és funció dels mateixos símbols mantenir viva la memòria col·lectiva, per tal d’inculcar en la ciutadania la consciència de la seva continuïtat com a poble al llarg del temps.
Promoció de l’heràldica catalana
Amb l’objectiu de promoure l’oficialització dels símbols dels ens locals, Governació promou l’exposició La força de l’escut. Exposició sobre els escuts del món local de Catalunya, que pretén explicar i divulgar l’heràldica municipal i insistir en aquesta tasca. Aquesta exposició itinerant es podrà visitar properament, del 7 al 22 d’octubre, a Torregrossa (Pla d’Urgell).
Font: Gencat.cat

Deixa un comentari