Futbol per e-mail

Pels aficionats al futbol o no!

Des de fa molts anys, que va començar a Anglaterra una lliga de futbol, a l’estil del PC-Futbol o Futbol Manager, on un es feia càrrec d’un equip virtual, competint en una lliga també virtual. Aquesta inciativa duta a terme per Alan Parr al 1970, va començar enviant-se les jornades (alineacions) per correu postal.

Al final ha evolucionat en el nou món d’Internet, on les jornades són enviades per correu electrònic, existint infinitat de lligues, i fin i tot, una mena de UEFA on els millors equips de les diferents lligues s’enfronten entre ells.

El ventall de possibilitats és força ampli, nosaltres com a entrenadors, configurem un equip, des de els jugadors (porters, defenses…), fins els entrenaments, diners, capacitat de l’estadi, i els partits són simulats en un servidor, generant un resultats depenent dels números dels dos equips enfrontats (alineacions, tàctiques, condicions climatològiques, estat del terreny,…). I cada setmana es juguen de 1 o 2 jornades per setmana, amb partits de lliga, copa,…

Pels qui els hi agrada, l’estratègia futbolística o encara que no us agradi el futbol, es força entretingut. Si voleu donar-hi una ullada us passo els enllaços d’unes quantes lligues (una és de Tarragona):

http://krhool.dyndns.org/ltfm/ (LTFM-Lliga Tarragonina de Futbol per Mail)

http://www.vallesnet.org/lmfe/ (LMFE-Lliga Menrood de Futbol per E-mail)

http://www.espardanye.com/satircap/ (Satir Cap II)

http://www.mswl.org/ (Web del original en anglès)

En la de Tarragona i la LMFE encara no han començat les temporades, per tant si us interessa us hi podeu apuntar.

Deixa un comentari