La nostra llengua en perill

No fa gaire, a finals de juny van acabar de llimar l’estatut. Ara en tenim un dels resultats més durs per la nostra estimada  llengua, recordem i tinguem clar que la llengua és un dels principals pilars d’una cultura, només em queda dir PARLEU EN CATALÀ!

 

Defensa el català
Es tracta d’una versió d’un adhesiu original del 1920, obra del pintor noucentista Josep Obiols per a l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana (ARA.cat)

 

El Suprem exigeix a la Generalitat que reintrodueixi el castellà com a llengua vehicular a l’escola

Els jutges apliquen la sentència del TC sobre l’Estatut en resposta a tres recursos presentats per pares d’alumnes que volen que els seus fills estudiïn en castellà

Dit i fet. El Tribunal Suprem confirma el que es veia a venir i acaba d’emetre una sentència que pretén obligar la Generalitat de Catalunya a “reintroduir” el castellà a les escoles “com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en relació al català en tots els cursos del cicle d’ensenyament obligatori”, és a dir, fins als 16 anys, el final de la ESO.

Ho fa en aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut i en resposta a tres recursos de pares d’alumnes que volen que els seus fills estudiïn en castellà i també volen rebre en castellà les comunicacions del centre escolar.

La sentència anuncia que la Generalitat haurà d’adaptar el sistema d’ensenyament per garantir la presència del castellà de manera “equitativa” respecte del català.

La resolució, feta pública aquest dimecres al migdia en plena eufòria per la rifa de Nadal, esmena el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va desestimar els recursos presentats pels pares després que la conselleria d’Educació ja hagués rebutjat la petició paterna. Ara, per tant, la Generalitat consta com a part recorreguda.

I el resultat és que el Suprem declara “el dret del recurrent [els pares esmentats] al fet que el castellà s’utilitzi també com a llengua vehicular en el sistema educatiu de la Comunitat Autònoma Catalunya i, en conseqüència, la Generalitat haurà d’adoptar les mesures que calgui per adaptar el seu sistema d’ensenyament a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional, que considera també el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya, juntament amb el català”. “De la mateixa manera, declarem el dret del recurrent al fet que totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació tant oral com escrita que li siguin remeses pel centre [d’ensenyament] siguin també en castellà”, conclou la part dispositiva de la sentència.

Font: ARA.cat

Un altre cop he de fer ús d’aquesta imatge que ja és el segon cop que la poso:

 

Catalunya de dol

 

 

Més reaccions a:

Òmnium Cultural

AVUI

NacioDigital

Twitter Racó Català

#immersio

Recursos sobre la llengua catalana:

http://www.parla.cat/

Aprèn català gratis amb l’ajuda de voluntaris

http://www.parlacatala.cat/

 

Deixa un comentari